Bulgur s houbami a hráškem

  • 500g bulguru
  • 1l vývaru (zeleninový, drůbeží)
  • 350g mraženého hrášku
  • 6 hrstí nakrájených syrových lesních hub
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 4 lžičky provensálské koření
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Ve velkém hrnci zalijeme 500g bulguru 1 litrem vývaru. Necháme 25–30 minut odstát. Mezitím si v hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme lesní houby s provensálským kořením. Když jsou houby orestovné, přidáme mražený hrášek a za stálého míchání už jen prohřejeme. Tuto směs smícháme v hrnci s hotovým bulgurem. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Dle chuti můžeme přidat nasekanou petrželku, chilli.

0