Kuřecí na curry

  • 4 kuřecí prsa
  • cibule červená, 1 ks (střední)
  • kokosové mléko, 1 plechovka (250 – 330 ml)
  • rajčatová passata, 1 kabička nebo půl lahve (330 ml)
  • 1 polévková lžíce Harissa
  • koriandr, hrst
  • citronová šťáva z půlky citronu
  • curry, polévková lžíce
  • sůl, rýžový olej

Kuřecí prsa (mohou být i s kůží) nakrájíme na cca 3-4 cm kousky a namarinujeme s curry, rýžovým olejem a citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme na jemno, přidáme harissu a podusíme na pánvi do měkka. Maso osolíme. Přidáme plamen a marinované maso i s marinádou osmahneme. Podlijeme kokosovým mlékem a rajčatovou passatou, přiklopíme poklicí a na mírném plameni necháme za občasného míchání probublávat do zhoustnutí. Nakonec (před podáváním) vmícháme hrst nasekaného koriandru.
Podáváme nejlépe se zeleninovou rýží.

0