Pražené sardinky

  • 1 kg mražených malých sardinek
  • cca 100g kukuřičné mouky na obalení
  • 2 citrony
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení

Sardinky nechte pomalu rozmrazit. Po rozmražení omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete z obou stran a obalte v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejte cca centimetrovou vrstvu oleje. Citron rozpulte. Obě půlky dejte řezem do oleje, který se rozehřívá. Až se citrony začnou smažit přidejte sardinky (trochu oklepejte, abyste se zbavili přebytečné mouky) a smažte na vysokou teplotu do zlatova, asi 5 minut.
Sardinky vyjměte z oleje a dejte na papírový ubrousek okapat přebytečný olej. Servírujte je s citronem a čerstvým pečivem a podle chuti třeba majonézou ochucenou chilli.

0