Ragú z černé čočky

  • 350 g černé čočky
  • 1 l vývaru (ideálně z uzeného masa)
  • 1 plechovka rajčat / nakrájet na jemno
  • 1 malá červená cibule / na jemno
  • 1 stroužek česneku / najemno
  • 1 dcl červeného vína
  • 2 mrkve / nastrouhat
  • 1 řapík celeru / nakrájet
  • ½ hrsti saturejky
  • ½ hrsti oregána

Na olivovém oleji necháme změknout cibuli, přidáme mrkev a řapík.celer, saturejku a oregáno a děláme do měkka cca 15 min., na poslední 2 min. přidáme česnek, přilejeme červené víno a necháme odpařit. Pak přilijeme vývar, nakrájená rajčata, necháme asi 15 – 20 min. zredukovat pak dáme černou čočku a vaříme asi 30 min., dokud není na skus.

0