Štefanské dortíčky

 

  • 315 g celozrnné špaldové mouky
  • 200 g vlašských nebo lískových oříšků
  • 200 g datlového sirupu
  • 210 g másla nebo hery
  • 3 lžíce kakaa
  • oříšky na posyp – pistácie, kešu oříšky, lískové a vlašské ořechy

 

Do mísy dáme mouku, najemno rozemleté oříšky, kakao, změklé máslo a datlový sirup. Důkladně promícháme. Zpracujeme na váleček, zabalíme ho do folie a necháme v lednici přes noc. Těsto vyválíme a vykrajujeme vykrajovátky na své oblíbené tvary. Pečeme 9 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Po upečení a vychladnutí slepujeme domácí marmeládou. Pytlíčkem zdobíme roztavenou hořkou čokoládou, posypeme nasekanými oříšky a dáme do chladu, aby čokoláda ztuhla. Hotové uložíme do krabice a chladu.

0